Shadowcomfort NL Shadowcomfort DE Shadowcomfort EN
Menu

Olefin 250 waterafstotend Denim

De Denim kleur uit de collectie van Shadow Comfort geeft rust, ontspant en is kalm. Een mooie zachte blauwe kleur die over het algemeen groter maakt en verkoelend is.

De Olefin stoffen uit het assortiment van Shadow Comfort zijn "Solution Dyed". Dit is de beste manier om outdoorstoffen te pigmenteren en biedt het de hoogst kleurvastheid omdat de pigmenten tijden de productie in de garens worden ingebracht (extrusiemethode). Op deze manier wordt de hele doorsnede van het garen gekleurd. In niet-oplossing geverfde stoffen is alleen het oppervlakte van het garen geverfd (gekleurd), het binneste deel van het garen is wit, waardoor het veel kwetsbaarder is en sneller kleur verliest.

Olefin is gemaakt van een hydrofoob materiaal dat geen vocht opneemt. Vlekken en vuil kunnen daarom in openingen tussen de garens blijven zitten, ze zullen er nooit in doordringen. Daarom kunnen vlekken en vuil zo gemakkelijk worden verwijderd. De Olefin stof is bestand tegen vrijwel elke chemische stof die voor reiniging wordt gebruikt. Zelfs 100% bleekmiddel tast de stof of de kleuren niet aan. Aarzel daarom niet om een bleekmiddel of andere schoonmaakmiddelen te gebruiken als u moeilijk te verwijderen vlekken hebt. De Olefin stoffen worden niet aangetast door chloor en andere chemicaliën die in zwembaden worden gebruikt.

De Olefin stoffen uit de Shadow Comfort collectie zijn gemaakt van doorlopende garens, niet met vezels zoals andere gebruikelijke buitenstoffen. Dit vertaalt zich in breuk- en scheursterkte die minimaal 50% hoger zijn.

De stoffen worden in Europa geproduceerd en alle grondstoffen zijn van Europese oorsprong. Allemaal REACH-compatibel.

Milieuvriendelijk, geen water gebruikt bij verfproces, 100% recyclebaar,

Deze Olefin stoffen zijn gemaakt van de lichtste materialen die er zijn (drijft op water), dus is er minder materiaal nodig op 1 m2 stof te maken. Daarom heeft deze stof een lager gewicht per m2 maar biedt het betere eigenschappen dan bestaande stoffen. De Olefin stof is gemaakt van de gemakkelijkst te recyclen materialen. Zodra de levensduur hiervan is verstreken, kan het tot 9 keer worden omgesmolten en tot nieuwe producten worden gevormd voordat het Thermisch wordt gerecycled.

Terug naar Shadow Comfort
Hoge kwaliteit
Zeer sterk HDPE doek
Compleet geleverd
Inclusief bevestigingsmateriaal
Maatwerk
Volledig op maat gemaakt
Eenvoudige installatie
Inclusief Nederlandstalige handleiding